maanantai 31. maaliskuuta 2014

Eräänä huhtikuisena aamuna

Eräänä huhtikuun alun aamuna, kaksi päivää kellojen kesäänpäinkääntämisen jälkeen, unenpöpperöinen äiti-ihminen tassuttelee omasta mielestään vielä tuntia liian aikaisin WC:hen.
Istahtaa. Kaamea ritinä! Menikö pönttö rikki? Ahaa, makaroneja välikannen alla. Perussettiä.
Hanasta tulee vihreää vettä, vesivärinappi sekoittajassa. Hammastahnaan suhtaudutaan jo vähän varauksella. Syystä, sillä se maistuu suolalta. Rasvapurkki onkin tänä aamuna parasta jättää rauhaan...

Sukkalaatikon ensimmäiset sukat näyttävät olevan eriparia. Ja seuraavat. Ahaa, kaikki. Housut nurinpäin, taskuissa rusinoita ja makaroneja. Paita sentään löytyy päälle ihan normimeiningillä. 
Aamiaispöydässä murokulhoon kaatuu murojen seassa lisää makaroneja. Maito näyttää olevan sinistä, myös purkin sisällä. 

Nyt onkin jo kiire herättää muksu hoitoon. Mutta mitä, ovenkahvassa onkin hammastahnaa! (Äiti-ihminen harmittelee, ettei hoksannut sitä aiemmin, tähän luultavasti ei ole lisätty suolaa). Muksu odottaa oven takana jo täysissä pukeissa: sekoitus prinsessaa ja Peppi Pitkätossua. "Äiti, minulta tuli yöllä pisu." "Huoh. Minne?" "No pottaan! Ja nyt mennään! Minä haluan sanoa hoitokaveleille aplillia!" 

Hoitopaikan oven avaa hoitaja vielä yöpuvussaan. Olivatpa onnistuneet kääntämään kaikkia kelloja, niin etten ollenkaan huomannut. Anteeksi ja aprillia vain.

Tänään äiti arvelee leipovansa. Kakusta taitaa tällä kertaa tulla vihreää ja sinistä... 

Lisää vinkkejä huhtikuun alun ilahduttamiseen voi kurkistaa vaikka Positiivareiden sivuilta
http://www.positiivarit.fi/aprillia/5f13b7c3-c28f-4782-92d2-b48fbe2a3e85

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti