keskiviikko 21. elokuuta 2013

Pankissa ja pörssissä ilman salkkua

Näin satokaudella joillakin on yllin kyllin luonnon antimia, joillakin vain tyhjä parveke. Tätä epäsuhtaa tasaamaan on eri paikkakunnille luotu Facebookissa toimivia Omenapörssejä, joiden kautta ylimääräisiä omenoita, raparpereja tai muita puutarhan antimia jaetaan ilmaiseksi tarvitseville. Katselin, että näitä hyvän mielen pörssejä löytyy ainakin Helsingistä, Hyvinkäältä, Jyväskylästä, Keravalta, Oulusta, Tampereelta, Turusta, Vaasasta ja Vantaalta. Jos tällä tavalla resursseja jaettaisiin maailmanlaajuisesti, nälänhätä olisi pienempi ongelma.

Uutisotiskoissa ja keskustelussa ovat viime aikoina olleet myös Aikapankit, joissa oman aikansa ja apunsa voi antaa tarvitsevien iloksi ja saada vastineeksi toisenlaista apua. Keskustelu onkin käynyt kuumana siitä, pitäisikö moinen laittaa oikein verolle, kun aikakin voidaan laskea hyödykkeeksi. Minä olen ehdottomasti sitä mieltä, että jonkun pitäisi perustaa aikapankki veroviraston kulmalle ja käydä auttamassa poloisia virkamiehiä, jotka ovat solmussa tämän asian kanssa. Sillä aikaa muut voisivat auttaa toisiaan niin paljon kuin ehtivät.

Mitäs itse olet mieltä omenapörsseistä ja aikapankeista? Millaista apua olisit itse valmis antamaan toisille? Millaista apua tarvitsisit? Ei kommentteja:

Lähetä kommentti